Hvedegræs

Skrevet 15. oktober 2016 af Brian Andersen

0

Hvedegræs – Derfor skal du indtage dette naturlige superfood

Udvalget af kosttilskud bliver hele tiden større og større, og tiderne hvor proteinpulver var det hotteste kostilskud på markedet er for længst forbi. Istedet kommer der jævnligt nye former for kosttilskud på markeder, der alle lover guld og grønne skove.

En af de nyeste trends på markedet, er dog også at forbrugerne i stigende grad fokuserer på naturlige og økologiske produkter, hvilket gør at salget af disse varer nærmest er eksploderet. Dette betyder naturligt nok, at udvalget af økologiske fødevarer også er steget i takt med, at folk bliver mere og mere bevidste om deres sundhed. Producenterne af kosttilskud forsøger hele tiden at følge med udviklingen i samfundet, og bruger store summer på research og udvikling af nye produkter. For at imødekomme forbrugerens behov for sunde naturlige produkter, er der opfundet et helt nyt begreb kaldet superfoods.

I denne artikel vil vi kigge nærmere på hvedegræs, og beskrive hvilke fordele produktet har, og hvorfor det kan være en god idé at indtage produktet.

Opt In Image
Bodylab Greens Blend
E-magazine.dk anbefaler Bodylab.dk

Bodylab Greens er en nøje udvalgt kombination af en lang række forskellige råvarer der sikrer dig det ultimative boost af grøntsager. Indeholder en bred vifte af de populære såkaldte “superfoods” som eksempelvis havregræs, hvedegræs, byggræs, kakao, chiafrø og gojibær.

Hvedegræs er en af de mest populære økologiske fødevarer, der hører under denne kategori. Hvedegræs er udvundet eller fremstillet af kimbladene fra hvedeplanten, og det vigtigste næringsstof der findes i hvedegræs er klorofyl. Klorofyl findes i alle grønne planter og giver masser af livgivende ilt og næring til dine celler. Udover klorofyl indeholder hvedegræs også en lang række aminosyrer, enzymer samt vitaminer og mineraler, der alle er utroligt vigtige for kroppen og vores velbefindende.

Det siges, at hvedegræs har mange ernæringsmæssige fordele og helbredende egenskaber for kroppen, fx i forbindelse med vægttab. Den mest populære måde at indtage hvedegræs på, er i form af kosttilskud som pulver, der fx. kan indtages i en grøntsagsjuice om morgenen. Man kan endda også forholdsvist let dyrke hvedegræs selv, men det letteste er dog at købe det kommercielt tilgængelige koncentrat i pulverform.

Selvom der stadig forskes i alle fordelene ved at indtage hvedegræs, er der efterhånden flere fordele der er rimeligt veldokumenterede.

Fordele ved indtagelse af hvedegræs

Højt indhold af fiber: Et af de karakteristiske kendetegn ved denne superfood er dens høje fiberindhold. Ifølge sundhedseksperterne er fiber nødvendigt for at opretholde en regelmæssig fordøjelse, og mange vil forbedre deres fordøjelse ved et tilstrækkeligt indtag af hvedegræs. Det spiller ingen rolle, hvorvidt det indtages i pulverform eller fx. i en juice.

Højt indhold af antioxidanter: Hvedegræs er kendt for sit høje indhold af antioxidanter. Som navnet antyder beskytter antioxidanterne kroppen med oxidanter eller frie radikaler, som de også kaldes. Frie radikaler går ind og angriber cellerne i kroppen, og menes blandt andet at være skyld i mange kræftformer.

Højt indhold af vitaminer og mineraler: Hvedegræs er utrolig rig på vitaminer, og har især høje koncentrationer af vitamin A, B, C, D, E og K. Foruden vitaminer indeholder hvedegræs også et bredt spektrum af mineraler, såsom calcium, magnesium, natrium, svovl og zink, der alle er vigtige for vores sundhed og velvære.

Øger antallet af røde blodlegemer: Hvedegræs indeholder som tidligere nævnt rigelige mængder af klorofyl, som hjælper med at øge produktionen af hæmoglobin i kroppen. Denne øgede produktion, gør det muligt for blodet at transportere mere ilt rundt i kroppen, og stimulerer dannelsen af røde blodlegemer.

Bidrager til vægttab: Da hvedegræs kan tilsættes juice eller smoothies, kan det anvendes som et sundere alternativ til andre ingredienser og smagsstoffer. Det giver samtidig mere energi til kroppen, og dermed mere energi til at træne og fremskynde vægttab. Hvedegræs menes også at øge stofskifter, hvilket også er medvirkende til vægttab.

Har en udrensende effekt: Hvedegræs er også kendt for at have fremragende afgiftende egenskaber, og kan blandt andet være med til at reducere inflammation. Desuden har hvedegræs en udrensende effekt på blandt andet blodet, leveren og tyktarmen.

Dette var nogle af nogle af de fordele, som der menes at være ved indtagelse af hvedegræs. Udover ovenstående menes hvedegræs også at kunne gavne mennesker med diabetes, psoriasis og andre hudsygdomme samt have en generel foryngende effekt.

Nogle af fordelene ved hvedegræs er mere veldokumenterede end andre, men under alle omstændigheder er det en let måde at få øget sit daglige indtag af grøntsager på. Der findes som sagt mange forskellige produkter der indeholder hvedegræs. Nogle produkter indeholder 100% hvedegræs, mens andre produkter er en blanding af flere superfoods. Jeg synes umiddelbart at produkterne med 100% hvedegræs er meget dyre, og i min søgen efter billigere alternativer faldt jeg over et produkt som hedder Bodylab Greens Blend.

Produktet indeholder en bred vifte af de populære såkaldte “superfoods”, for eksempel spinat, mynteblade, havregræs, hvedegræs, byggræs, kakao, chiafrø, gojibær, chlorella. Du får derfor et godt og let tilskud til dit daglige indtag af frugt og grøntsager, og bedst af alt er produktet under halv pris i forhold til produkter med rent hvedegræs. Tilmed smager det faktisk bedre end jeg umiddelbart havde forventet. Jeg plejer at blande produktet i en juice hver morgen, men hvis jeg har travlt blander jeg det bare i et glas vand. Hvorvidt produktet er bedre eller dårligere end rent hvedegræs ved jeg ikke, men jeg får mere grønt i det daglige og det er hovedsagen.


Om forfatteren

Brian Andersen

er en af initiativtagerne til E-magazine, idet han synes der mangler et alternativ til de etablerede medier. Brian interesser sig primært for ny teknologi, herunder mobiltelefoner, TV samt gadgets i alle former. Han interesserer sig også for film, og nogle vil måske ligefrem mene, at han er lidt af en nørd.Back to Top ↑