Garmin Edge 810

Skrevet 22. juni 2016 af Brian Andersen

Garmin Edge 810 – Ny topmodel fra Garmin

Garmin Edge 810 er den længe ventede topmodel fra Garmin og afløser den populære model Edge 800, og selvom den på ydersiden er stort set identisk med forgængeren, er der alligevel sket store ændringer ikke mindst i brugerfladen.

En af opgraderingerne i forhold til forgængeren er, at Garmin Edge 810 understøtter Bluetooth. Sammen med den nye Garmin app til smartphones giver dette en række nye anvendelsesmuligheder, hvilket vi kommer tilbage til senere.

Disse nye features håber Garmin på, vil gøre dem i stand til at klare sig i den øgede konkurrence med blandt andet smartphones.

Opt In Image
Garmin Edge 810
E-magazine.dk anbefaler Cykelpartner.dk

Hos Cykelpartner.dk finder du både Garmin Edge 810 samt tilbehør til landets bedste priser. Cykelpartner.dk har prisgaranti på ALLE varer i deres sortiment.

Designet på Garmin Edge 810

Som tidligere nævnt er Garmin Edge 810, bortset fra lidt ny grafik, udseendesmæssigt stort set identisk med Garmin Edge 800, som den afløser. Vægten er stort set også den samme, Garmin Edge 810 er dog med sine 97g et enkelt gram lettere.

Knappernes placering går også igen fra Garmin Edge 800, og på fronten finder du kun start/stop knappen samt lap/reset knappen. Power knappen er placeret øverst til venstre.

Også skærmen fra Garmin Edge 800 går igen i Garmin Edge 810. Der er stadig tale om en 66mm (målt diagonalt), baggrundsbelyst farve touchskærm med en opløsning på 160 x 240 pixels. Mange havde håbet på at skærmes opløsning var højere, og det er en smule skuffende at den ikke er blevet opgraderet på Garmin Edge 810.

På bagsiden finder vi den efterhånden velkendte “quarter-turn” monteringsmekanisme som Garmin har benyttet i nogle år efterhånden, og som i øvrigt fungerer ganske fortrinligt. Der er desuden en mini-USB port som bruges til opladning, overførsel af data samt softwareopgraderinger. USB-porten er dækket af en plastic-flap som beskytter enheden mod vejr og vind.

Et af kritikpunkterne ved forgængeren Garmin Edge 800 var, at enheden viste de samme informationer på skærmen uanset hvilken form for cykling man dyrkede. Dvs. at uanset om man kører fx. landevejscykling eller mountainbike blev man mødt af de samme informationer på skærmen. Hvis man ikke ønskede netop disse felter, måtte man ændre dem manuelt hvis man skiftede mellem disciplinerne. Dette er heldigvis ændret på Garmin Edge 810, og brugeren har nu mulighed for at prædefinere op til ti cykeltyper og fem subkategorier, med hver sine forskellige datafelter. Derved kan man fx ved landevejscykling vælge, at der vises stigningsprocenter mens der ved mountainbike lægges mere vægt på puls og tid.

Beskrivelse af nye funktioner

Som tidligere nævnt, er den største opgradering på Garmin Edge 810 tilføjelsen af en dual band ANT+/Bluetooth chip, der giver dig mulighed for at koble enheden sammen med en Apple eller Android telefon ved hjælp af Garmin’s nye Garmin Connect app.

Dette betyder, at når du er færdig med din træning, vil enheden automatisk uploade træningen trådløst til Garmin Connect. Desværre er det endnu ikke muligt at redigere i fx. titler samt indsætte noter, til dette skal du stadig logge ind via en computer. Funktionen giver også mulighed for automatisk at dele træningen på Facebook og Twitter.

Den nye LiveTrack feature deler din træning næsten i real time. Dette kræver dog, at enheden er koblet til en smartphone under træningen, da det er telefonens dataforbindelse der benyttes. Du kan selv vælge hvem af dine Facebook venner og followers på Twitter, der skal kunne følge med. Selvom det måske lyder som en ubrugelig funktion, er det noget som jeg selv er blevet ret glad for, og som jeg bruger hver gang jeg er ude at træne. Jeg bruger funktionen som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, da den giver dem derhjemme mulighed for at se præcist hvor jeg befinder mig. De er derfor ikke længere så bekymret for om jeg er styrtet eller lignende.

En anden meget nyttig ny funktion er de automatiske vejrinformationer, som især er nyttige hvis man kører længere ture. Ifølge Garmin vil systemet automatisk sende en advarsel til din Garmin Edge 810, hvis der bliver meget dårligt vejr i det område du befinder dig indenfor de næste 3 timer.

I følgende video med ryttere fra Garmin-Sharp-Barracuda, kan du se mere om de nye funktioner og hvordan Garmin mener de kan bruges.


Om forfatteren

Brian Andersen

er en af initiativtagerne til E-magazine, idet han synes der mangler et alternativ til de etablerede medier. Brian interesser sig primært for ny teknologi, herunder mobiltelefoner, TV samt gadgets i alle former. Han interesserer sig også for film, og nogle vil måske ligefrem mene, at han er lidt af en nørd.Back to Top ↑