GHD glattejern

Skrevet 1. juli 2016 af Jeanne Isaksen

GHD glattejern – Er de pengene værd?

GHD er producenten bag de glattejern der sælger absolut bedst på markedet lige nu, og vil man være med på moden skal man have et GHD glattejern.

Glattejernene fra GHD har været på markedet i nogle år efterhånden, og er det sidste stykke tid blevet virkelig populære. Dette skyldes ikke mindst de talrige positive brugeranmeldelser. GHD glattejern bruges også af flere berømtheder samt på nogle af de bedste og dyreste saloner i verden. GHD har således på kort tid etableret sig som et af de største mærker indenfor glattejern, og denne succes har også ført en række andre produkter med sig.

I denne artikel vil vi dog fokusere på GHD glattejern, og kigge nærmere på om de er så gode som rygtet siger, og om det kan betale sig at investere i et glattejern der er markant dyrere end konkurrerende produkter.

Opt In Image
Nyt GHD glattejern?
E-magazine.dk anbefaler Nicehair.dk

Hos Nicehair.dk finder du Danmarks absolut største udvalg af skønhedsprodukter på nettet, blandt andet et stort udvalg af GHD glattejern samt tilbehør. Hurtig levering samt gratis fragt på GHD glattejern.

Fordele ved et GHD glattejern

Vi vil nu kigge nærmere på nogle af de features der er værd at bemærke ved GHD glattejern, og som adskiller dem fra konkurrenternes modeller. Der findes mange forskellige modeller, og det er ikke sikkert at alle modeller understøtter samtlige features.

For at få et bedre overblik over de enkelte glattejern fra GHD, anbefaler vi at besøge forhandleren Nicehair.dk som er officiel forhandler af GHD glattejern i Danmark. Derfor kan du være sikker på at finde et stort udvalg til rigtig gode priser. Du er desuden også sikker på at få et ægte GHD glattejern, og ikke en af de mange kopier som flere forsøger at sælge som et ægte GHD glattejern. Udover Nicehair.dk har jeg også gode erfaringer med at handle hos MilleM.

Avancerede keramiske varmeplader

Den absolut vigtigste komponent i et godt glattejern er varmepladerne. For at opnå et godt resultat, er det vigtigt at varmepladerne er jævnt opvarmet på hele overfladen. En udbredt misforståelse, er at jo højere temperatur et glattejern kan opnå, jo bedre må det være. Dette er absolut ikke tilfældet, og for høje temperaturer kan derimod være direkte skadeligt for dit hår. Billige glattejern fra supermarkedet forsøger ofte at kompensere for en ujævn varmefordeling ved hjælp af meget høje temperaturer, helt op til 270 grader. Til sammenligning arbejder et GHD glattejern optimalt ved blot 175-190 grader, og du undgår derved tørt hår og efterfølgende spalter. For at være på den sikre side, anbefaler vi dog at bruge et varmebeskyttende hårprodukt.

Siden du sikkert sidder og overvejer at investere i et GHD glattejern, har du med garanti selv oplevet hvad de høje temperaturer gør ved håret. Hvor man med de billigere glattejern ofte skal glatte håret mange gange for at opnå et acceptabelt resultat, skal man med et GHD glattejern blot glatte en eller to gange før håret er helt glat.

Grunden til dette, er de avancerede keramiske varmeplader i et GHD glattejern, som sikrer at dit hår bliver helt glat, samt forbliver fri for statisk elektricitet. Til forskel fra billigere glattejern har GHD glattejern et varmelegeme der varmer hele varmepladen op, de billigere glattejern har ofte kun et s-formet varmelegeme som resulterer i kolde områder på varmepladen. Disse områder forsøger producenten så at kompensere for med højere temperaturer.

Avanceret indbygget elektronik

GHD glattejern har en meget avanceret elektronisk styring indbygget, som blandt andet styrer temperaturen. GHD har opdaget, at temperaturer under 80 grader kan være årsag til at der dannes fugt i glattejernet, hvilket nedsætter levetiden betragteligt. GHD har derfor udviklet en feature som de kalder “Shiver mode”. Denne funktion virker kort fortalt ved automatisk at slukke for glattejernet hvis temperaturen kommer under 80 grader. Derved undgås fugt og glattejernet beskyttes mod skader.

Et meget alment og farligt problem ved at benytte et glattejern, er faren ved at glemme at slukke det. Dette problem har været skyld i mange nedbrændte huse i årenes løb, men heldigvis har GHD også løsningen på dette. GHD glattejern har derfor en indbygget timer der automatisk slukker for glattejernet hvis det ikke bruges i 30 minutter. Derved behøver du ikke længere skynde dig hjem for at tjekke, om du nu huskede at slukke for glattejernet.

GHD glattejern har desuden en universal strømforsyning, så du uden problemer kan benytte det over hele verden.

Hvilket GHD glattejern skal jeg vælge?

Der findes grundlæggende tre forskellige modeller af GHD glattejern. Forskellen på de tre modeller ligger i bredden på varmepladerne. Bredden på varmepladerne varierer fra 1 – 4 cm. Derved han du finde netop det glattejern der passer til din frisure. Udover bredden på varmepladerne er der ikke forskel på glattejernene, de indeholder nøjagtig samme avancerede elektronik, og du skal derfor kun koncentrere dig om at vælge den rette bredde.

GHD Mini styler er det smalleste glattejern fra GHD, og har varmeplader der måler kun 1 cm i bredden. Dette gør glattejernet særdeles velegnet til både mænd og kvinder med en kort frisure. Dette er dog ikke den eneste anvendelsesmulighed, glattejernet er også perfekt til at lave små detaljer i langt hår. På trods af de mindre varmeplader arbejder dette glattejern ved samme temperatur som de større modeller, og er ligeså effektivt.

GHD Classic styler er den mellemste model fra GHD, og varmepladerne er 2,4 cm brede. Dette er modellen der passer til de fleste frisurer og er derfor også den mest solgte model fra GHD. Modellen er ideel til mellemlangt og langt hår, og kan også bruges til at lave krøller og bølger i håret.

GHD Maxi Styler er den største model, og har varmeplader på 4 cm i bredden. Dette gør det velegnet til langt hår samt kruset hår der ellers kan være svært at glatte ordentligt. Dette glattejern er også ideelt til meget kraftigt hår, da man pga. størrelsen på varmepladerne opnår maksimal dækning på minimal tid.

Er GHD glattejern virkelig så gode?

Det korte svar på ovenstående spørgsmål er et klart JA! Det kan i starten virke lidt voldsomt at give på den forkerte side af 1000 kr. for et glattejern, men et GHD glattejern kan efter min mening overhovedet ikke sammenlignes med de billigere modeller. Det første jeg tænkte da jeg fik mit GHD glattejern var: hvorfor har jeg dog ikke investeret i et ordentligt glattejern før? Dette kunne både have sparet mig penge og frustrationer.

Første gang jeg tændte mit GHD glattejern fik jeg et mindre chock over hvor hurtigt det bliver varmt. Mit gamle glattejern tændte jeg som noget af det første, for at være sikker på at det var ordentligt varmt. Mit GHD glattejern bliver varmt på under 30 sekunder, og tændes derfor først når det skal bruges.

På nuværende tidspunkt har jeg haft mit GHD glattejern i omkring en måned, og jeg er stadig meget imponeret over det. Med mit gamle glattejern skulle jeg bruge lang tid på at få mit hår ordentlig glat, mens jeg med GHD glattejernet bare skal glatte håret en gang, hvorefter håret forbliver sådan resten af dagen. Præcist hvorfor GHD glattejernet virker så godt ved jeg ikke, men et er sikkert, jeg skal ikke have et billigt glattejern igen!


Om forfatteren

Jeanne Isaksen

er den skribent på E-magazine der har fingeren på pulsen hvad angår mode og accessories. Hun interesser sig desuden for kunst og litteratur og bruger meget af fritiden på at gå i biografen og teater. Hendes nyeste interesse er boligindretning med hjemmelavede billeder m.m.Back to Top ↑