Skrevet 18. december 2015 af Bo Andersen

Smarte hovedtelefoner – sådan vælger du

I takt med stigende popularitet, er udvalget af hovedtelefoner i dag næsten overvældende, og det kan derfor være en udfordring at vælge, hvilke man skal købe. Denne artikel har til formål at beskrive de vigtigste ting som man bør overveje før man køber nye hovedtelefoner (også benævnt som høretelefoner).

Det første du bør overveje er hvilken type hovedtelefoner der er optimale til dig, hvilket afhænger af, hvad du ønsker at bruge dem til. De to mest populære typer af hovedtelefoner beskrives nedenfor sammen med deres respektive fordele og ulemper.

 

In-Ear hovedtelefoner

In-ear hovedtelefoner

De såkaldte in-ear hovedtelefoner sidder, som navnet antyder, i øregangen. Dette har flere fordele; først og fremmest sidder hovedtelefonerne bedre fast og er derfor mindre tilbøjelige til at falde ud. Fordi de udvider sig til at fylde hele øregangen, lukker de også mange andre lyde ude. Dette kan være en fordel i mange tilfælde, eksempelvis hvis man befinder sig i et støjende miljø. Bemærk dog, at dette kan medføre risici i trafikale miljøer m.v., hvor det er en fordel at være i stand til at høre lydende omkring sig. Derudover er de også små og har således en meget lav vægt, hvilket tilsammen gør dem yderst praktiske.

Denne type hovedtelefoner er blevet særdeles populære og leveres sammen med mange nye smartphones. Selvom det måske kan lyde ubehageligt at have sådanne hovedtelefoner i ørerne, er det faktisk ganske behageligt efter en kort periode med tilvænning. Men hvornår skal man så vælge in-ear hovedtelefoner? Hvis det er vigtigt at de ikke falder ud af øret, så er in-ear typen det rigtige valg. I forbindelse med fysisk udøvelse som fx løb og fitness, kan dette være en fordel. Samtidig er de også fordelagtige i støjende miljøer, eller hvis du blot ønsker at blokere for de omkringværende lyde. Hovedtelefonerne er de mindste man kan få, hvilket gør, at de er meget praktiske at have med på farten.

 

Over ear hovedtelefoner

Over ear hovedtelefoner

En anden type hovedtelefoner kaldes “over ear”. Disse er væsentligt større end in-ear høretelefonerne, og udmærker sig ved at sidde på hovedet frem for at sidde fast i ørerne. Denne type høretelefoner er mere klassiske i den forstand at det først er inden for de seneste år, at in-ear modellerne er blevet populære. Mange er dog af den opfattelse, at de større over ear hovedtelefoner giver bedre lydkvalitet.

På grund af deres størrelse og til dels vægt, er over ear høretelefonerne mindre praktiske, men for dem som ikke ønsker at gå på kompromis med lydkvaliteten, må denne type høretelefoner siges at være det bedste valg. Når det er sagt, så er det klart, at de er mindre egnede i forbindelse med fysisk aktivitet såsom sport, da de blandt andet har nemmere ved at falde af.

 

Hovedtelefoner som accessory

I de seneste par år er der sket en udvikling hvad høretelefoner angår; de er nemlig blevet populære som accessory, dvs. som udsmykning på lige fod med eksempelvist tørklæder. Blandt andet er over ear høretelefoner blevet populære at have hængende omkring halsen. Denne tendens er bestemt ikke blevet mindre af at Beats by Dre er blevet særdeles populære på markedet. Også in-ear høretelefoner er blevet meget populære i takt med distributionen af disse sammen med mange nye smartphones. Således kan man også overveje hvilken stil man bedst kan lide når man køber nye hovedtelefoner, hvis man altså mener, at det har indflydelse på sit valg. Eksempelvist kan man se nærmere på moderne hovedtelefoner hos wupti.com og derigennem få inspiration til smarte høretelefoner.

 

Hvad skal du så vælge?

Som altid er der ikke et entydigt eller korrekt svar. Det afhænger af, hvad du ønsker at bruge dine høretelefoner til. Vil du have den bedste oplevelse hvad angår lydkvalitet, så er det generelt fornuftigt at købe over ear hovedtelefoner, så længe du kan leve med, at de er mindre praktiske at have med sig end in-ear høretelefoner. In-ear høretelefoner er som nævnt mere praktiske fordi de er mindre og lettere, og har desuden den fordel, at de sidder godt fast i ørerne og holder de fleste andre lyde ude, så din musik ikke forringes af den trafik der eventuelt omgiver dig.

Derudover kan det også være værd at overveje hvilken type du mener klæder dig bedst, såfremt du går op i at følge de populære trends.

Smarte hovedtelefoner


Om forfatteren

Bo Andersen

er en af initiativtagerne til E-magazine, da han er lidt af en iværksætter med trang til at skabe noget nyt. Han interesserer sig primært for IT og udvikler til daglig hjemmesider og har mange års erfaring i IT branchen. Derudover rejser han Europa tyndt da han elsker at opleve nye steder og kulturer.Back to Top ↑