Skrevet 17. april 2016 af Brian Andersen

Sådan sletter du din Facebook profil

Facebook er på rekordtid blevet en af de mest besøgte hjemmesider på nettet, og med mere end 1 milliard brugere verden over, er det suverænt det mest populære sociale netværk. Facebook er også utroligt populært i Danmark, og i skrivende stund har omkring 3 millioner danskere en Facebook profil. Mange benytter Facebook til at få kontakt til gamle venner, klassekammerater osv. som de ikke har set i længere tid, og til dette er Facebook et genialt værktøj.

Der er rigtigt mange positive ting at sige om Facebook, men der er bestemt også negative ting ved at have en Facebook profil. Er man meget aktiv på Facebook, stiller man nærmest hele sit liv til offentligt skue, hvilket ikke alle bryder sig om. Selvfølgelig kan man vælge at begrænse adgangen til sin profil samt billeder, men for personer med lidt teknisk snilde, tager det ikke mange minutter at omgå dette. Også Facebook’s privatlivspolitik har gennem årene været genstand for stor debat blandt brugerne. Kort fortalt accepterer du ved oprettelse af en Facebook profil, at Facebook må benytte dine billeder, statusopdateringer og øvrige personlige oplysninger som de har lyst til. Netop dette har gjort mange brugere utilfredse, og Facebook forsøger helt tiden at rykke på grænserne for hvor meget de kan tillade sig på dette område.

Ovenstående har gjort at mange brugere ønsker at slette deres Facebook profil, men når man først har oprettet en profil, er det desværre ikke så let at lukke sin profil som man umiddelbart skulle tro.

I denne artikel vil vi derfor beskrive hvordan og hvad man skal være særligt opmærksom på, hvis man ønsker at slette sin profil. Det skal bemærkes, at der er stor forskel på at slette sin Facebook profil og deaktivere sin profil. Hvis du vælger at slette den, slettes den permanent og du har således ingen muligheder for at reaktivere den igen på et senere tidspunkt. Hvis du deaktiverer din profil, er den ikke umiddelbart tilgængelig for andre brugere, men skulle du fortryde kan du altid aktivere den igen.

Hvis du er sikker på, at du ønsker at slette din Facebook profil permanent skal du gøre følgende:

Kontrollér dine apps

Flere apps og hjemmesider giver dig mulighed for at logge ind via din Facebook profil, og hvis du sletter din profil på Facebook mister du således også adgangen til disse sider. For at finde ud af, hvilke apps og hjemmesider der benytter dit Facebook-login, kan du klikke på “kontoindstillinger” og herefter “apps” i menuen til venstre.

Heldigvis giver langt de fleste apps og hjemmesider dig mulighed for at logge ind på andre måder end ved hjælp af dit Facebook-login. Hvis ikke, mister du adgangen til disse sider når du sletter din Facebook profil. Hvis der er apps eller hjemmesider som du absolut ikke kan undvære, og som ikke giver mulighed for alternative login-metoder, kan du ikke slette din Facebook profil helt. Istedet kan du fjerne alle dine venner, skifte din e-mail adresse til en du ikke bruger så ofte, slå notifikationer fra apps fra samt slette alle billeder osv. fra Facebook.

Hvis det lyder som for stort et arbejde, kan du altid oprette en ny tom Facebook profil , som du kun bruger for at få adgang til de apps og hjemmesider som kræver login med Facebook.

For lige at opsummere,  er det vigtigt at du undersøger om de apps og hjemmesider du benytter, giver dig mulighed for at logge ind på andre måder, før du sletter din Facebook-profil. Når først din profil er slettet, er der ingen vej tilbage.

Gem dine Facebook data

Inden du sletter din Facebook profil, er det også en god idé at gennemgå den og gemme data som du eventuelt kan få brug for senere. Det kan fx. være billeder, adresser og fødselsdage.

Heldigvis giver Facebook dig også mulighed for at downloade en backup af hele din profil. Dette gøres ved at vælge “kontoindstillinger”, og nederst på siden vælge “Download en kopi af dine Facebook-data”. Du kan herefter vælge hvor omfattende en backup du ønsker at downloade. For flere informationer, se dette skema på Facebook.

Slet din Facebook-profil

Nu skulle du gerne have gemt alle dine vigtige oplysninger, og er derfor klar til at slette din profil permanent. Det gør du via dette link, som er det direkte link til sletning af din Facebook-profil. Når du har sendt din anmodning om sletning af din profil til Facebook, kan der gå op til 14 dage før den slettes. Det er vigtigt, at du ikke logger ind på din profil i de 14 dage, da profilen derved automatisk genaktiveres.


Om forfatteren

Brian Andersen

er en af initiativtagerne til E-magazine, idet han synes der mangler et alternativ til de etablerede medier. Brian interesser sig primært for ny teknologi, herunder mobiltelefoner, TV samt gadgets i alle former. Han interesserer sig også for film, og nogle vil måske ligefrem mene, at han er lidt af en nørd.



Back to Top ↑