Vordingborg køkken

Skrevet 16. maj 2016 af Brian Andersen

Vores erfaringer med Vordingborg Køkkenet

Danskerne bruger flere og flere penge på at renovere deres boliger, og især køkkenet er populært at udskifte. Det kan dog ofte være svært, at beslutte hvilket køkken man skal vælge, idet der findes utallige muligheder på markedet. Producenterne fremhæver hver især deres smarte løsninger, som man bare ikke kan leve foruden, og som skal adskille dem fra konkurrenterne. Også priserne kan være svære at sammenligne på tværs af mærkerne, idet flere køkkenfirmaer kører med uigennemskuelige tilbud og rabatter.

Da vi besluttede, at udskifte vores efterhånden ældre køkken, stod vi også overfor disse udfordringer, og som den skarpe læser jo nok kan se af overskriften, endte det med en handel med Vordingborg Køkkenet.

I denne artikel vil jeg beskrive hele vores handel med Vordingborg Køkkenet, og det er mit håb, at det kan hjælpe andre, der overvejer hvorvidt de skal handle med Vordingborg Køkkenet.

Købsoplevelsen i Vordingborg Køkkenet

Inden vi besluttede os for at bestille et Vordingborg Køkken, kom vi vidt omkring. Det hele startede egentlig med, at vi bare ville udskifte skabslågerne til nogle lidt mere moderne. Men efterhånden som vi regnede lidt på tingene blev det hurtigt klart at det blev dyrere end forventet, og vi kom egentlig også i tvivl om hvorvidt vi ville blive helt tilfredse med resultatet. Vi besluttede os derfor for at udskifte hele køkkenet. I første omgang faldt valget på et Ikea køkken, idet vi umiddelbart synes det virkede som et meget fornuftigt kompromis mellem pris og kvalitet.

Jeg gik derfor i gang med at måle op og designe vores nye drømmekøkken i Ikeas 3D indretningsværktøj. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at det ikke passede optimalt med et køkken fra Ikea. Grunden til dette er, at elementerne fra Ikea er en smule højere end mange andre elementer, og derfor var der ikke plads nok i vores hus på grund af højden til et af vores vinduer. Vi måtte derfor se os om efter en anden leverandør, da der ikke er andre løsninger i Ikea.

Ved en tilfældighed kom vi forbi Vordingborg Køkkenet i Hjørring, og vi besluttede os for at se hvad de kunne tilbyde. I butikken blev vi mødt af en sælger, som straks var meget imødekommende, men som heller ikke pressede for meget på, og vi fik lov til at gå rundt i butikken uden at føle os presset på nogen måde. Der gik ikke lang tid, inden vi så vores drømmekøkken, men i første omgang troede vi ikke at det var realistisk prismæssigt. I den viste opstilling stod køkkenet nemlig til mere end 100.000 kr., og det var mere end vi havde tænkt os at bruge på et nyt køkken. Jeg havde dog tegningerne med fra Ikea, og vi aftalte med sælgeren, at han skulle overføre målene til deres program og regne på hvad det ville koste i den opstilling vi ønskede. Vi aftalte derfor et nyt møde allerede næste dag, hvor sælgeren ville have en tegning samt et tilbud klar på køkkenet. Samtidig lånte vi et par bordpladeprøver med hjem, for at beslutte os for hvilken type bordplade, der ville passe bedst.

Da vi mødte op i butikken næste dag, havde sælgeren lavet nogle rigtige flotte 3D tegninger af vores køkken, og det var præcist som vi ønskede det, og derfor også tilsvarende det jeg selv havde tegnet. Sælgeren gav os nu en grundig vejledning omkring det køkken vi havde valgt, og vejledte os omkring valg af bordplade, greb samt hvidevarer. Da vi havde besluttet os for den endelige opstilling, regnede sælgeren lidt på det, og han kom frem til en pris på 40.000 kr. Vi endte med ikke at købe hvidevarer i Vordingborg Køkkenet. Ikke fordi de ikke er godt nok, men vi havde bare fundet nogle andre vi hellere ville have. Vi valgte også at montere køkkenet selv, idet vi ikke ville betale de ca. 10.000 kr. Vordingborg Køkkenet skulle have for det. Så vores pris var udelukkende for køkkenelementerne. På trods af vores valg, fik vi også en grundig instruktion i monteringen af køkkenet. Der blev aftalt en leveringsdato, som var 2-3 uger senere, hvilket egentlig passede os fint da vi skulle have det gamle køkken ned, samt bestille hvidevarer osv.

Alt i alt følte vi os rigtigt godt behandlet i Vordingborg Køkkenet, og vi følte os overhovedet ikke presset af overivrige sælgere som vi havde oplevet i flere konkurrerende køkkenbutikker. Vi fravalgte hvidevarer og montering af Vordingborg Køkkenet, og alligevel brugte sælgeren tid på at forklare os hvordan køkkenet skulle monteres. Det synes jeg er god stil.

Levering og montering af Vordingborg Køkkenet

Dagen inden den aftalte leveringdag, blev vi ringet op af Vordingborg Køkkenet, og det første jeg tænkte var, at nu ville de udskyde leveringen. Dette skete dog heldigvis ikke, og istedet ville de høre om vi kunne modtage køkkenet senere samme dag, da de skulle aflevere endnu et køkken i vores område. Det kunne vi, og først på aftenen kom den store lastbil fra Vordingborg Køkkenet endelig med vores nye køkken. Da elementerne er samlet ved leveringen, fylder det en del, og det meste af vores stue var derfor fyldt af kasser. Men sådan er det jo desværre, når man bygger om. En hurtig optælling af det leverede, viste at der ikke manglede noget, samt at alt umiddelbart så fejlfrit ud. Nu var der så bare monteringen af Vordingborg Køkkenet tilbage.

Jeg har aldrig selv prøvet at montere et køkken før, og heldigvis havde jeg allieret mig med min far, som har en del erfaring med ombygninger osv. Vi var dog fortrøstningsfulde, og da elementerne var samlet ved leveringen, kom vi hurtigt i gang med monteringen af køkkenet. Vordingborg Køkkenet er faktisk ret let at montere, da underskabene står på 4 ben som alle kan justeres i højden. Man slipper således for at opstille sokkel, som man kender det fra ældre køkkener. Elementerne skal bare stilles rigtigt i højden, og skrues fast i væggen, det er noget de fleste kan klare. Overskabene er også ret lette at montere, da de bare hænger på en skinne der skrues fast i væggen. Vi brugte dog lidt tid på at montere spots osv.

Indtil videre gik alt efter planen, og uden de større problemer. Vi vidste dog, at man sjældent kommer igennem et helt projekt uden problemer, og vores kom da vi skulle montere bordpladen. Bordpladen var simpelthen for lang, på trods af at både jeg selv og sælgeren fra Vordingborg Køkkenet havde målt op til bordpladen. Grunden til dette er, at Vordingborg Køkkenet bestiller bordpladen præcist på målet, og der er derfor overhovedet ikke noget spillerum til monteringen, hvilket betød at vores bordplade sad i spænd mellem to vægge. Vi fik dog løst problemet ved at save 5mm af bordpladen, men Vordingborg Køkkenet burde have bestilt bordpladen 5mm kortere.

Efter bordpladen endelig var monteret, skulle vi have monteret vask og kogeplade. Dette betød, at vi igen skulle til at save i bordpladen, hvilket gav lidt sved på panden, når man tænker på hvor meget en ny bordplade koster. Vi fik dog savet huller i den rigtige størrelse, og monteret vask og kogeplade. Nu skulle der bare fliser op, og vi var klar til at nyde vores nye køkken.

Her er et billede af det færdige resultat:

 

For lige at opsummere vores erfaringer med Vordingborg Køkkenet, så er de generelt meget positive. Vi havde en meget positiv oplevelse i butikken i Hjørring, hvor vi fik al de vejledning vi kunne ønske, og vi havde på intet tidspunkt på fornemmelsen, at sælgeren bare skulle sælge os et køkken, hvorefter han skulle videre til den næste kunde. Alle de indgåede aftaler med Vordingborg Køkkenet blev også overholdt til punkt og prikke, og vi blev løbende orienteret undervejs i processen.

Hvis jeg skal komme med en enkelt negativ ting omkring vores erfaring med Vordingborg Køkkenet, så er det vores problem med bordpladen. Jeg synes man kan sige sig selv, at hvis bordpladen bestilles præcist på målet mellem væggene, så kan den ikke komme i. Dette burde sælgeren der målte køkkenet op også vide. Ellers gik monteringen af Vordingborg Køkkenet næsten smertefrit, og har man hænderne skruet rigtigt på, kan man sagtens montere et Vordingborg Køkken selv. Nu er vores opstilling selvfølgelig heller ikke den mest avancerede, og andre køkkener er lidt sværere at montere.

Om kvaliteten af Vordingborg Køkkenet, kan jeg også kun tale positivt. Vi har 1 år senere ikke haft problemer med køkkenet, og jeg synes kvaliteten er fuldt på højde med køkkener der en en del dyrere. Hvis du skal have nyt køkken, vil jeg derfor anbefale dig at taget et smut forbi Vordingborg Køkkenet, for at se hvad de kan tilbyde.


Om forfatteren

Brian Andersen

er en af initiativtagerne til E-magazine, idet han synes der mangler et alternativ til de etablerede medier. Brian interesser sig primært for ny teknologi, herunder mobiltelefoner, TV samt gadgets i alle former. Han interesserer sig også for film, og nogle vil måske ligefrem mene, at han er lidt af en nørd.Back to Top ↑