Bedste julefilm på Netflix

Skrevet 7. december 2016 af Brian Andersen

0

De bedste julefilm på Netflix – Sådan kommer hele familien i julestemning

For mange mennesker, er det at se julefilm med familien, lige så meget en del af juletraditionerne, som det at pynte juletræ og åbne gaver. Der er ingen bedre måde at komme i julestemning på, end at hele familien samles i sofaen med en stor skål popcorn, for at se nogle gode julefilm. Uanset om du foretrækker de gamle klassikere eller de nyere julefilm, er du næsten sikker på at finde en julefilm, som hele familien kan nyde.

I hverdagen går mange op i at se alle de nyeste Hollywood-blockbustere, men i juletiden er det ofte de gamle klassiske julefilm, som  forbliver populære. Nogle af de klassiske julefilm er blandt andet Miraklet på Manhattan,  A Christmas Carol, A Christmas Story og White Christmas. Mens mange af dem er blevet genindspillet med andre skuespillere og mindre ændringer i historien, har de stadig den samme charme som originalerne. Har du ikke set disse julefilm, så er du virkelig gået glip af noget. Her er der næsten garanti for at komme i julestemning.

Det bedste ved julefilm er, at disse film er specielt designet til at blive nydt af både børn og voksne. Der er derfor en oplagt mulighed for, at lave noget sammen som en familie, uden at det behøver at koste en formue i den i forvejen dyre juletid. I disse moderne tider, har de fleste familier adgang til en eller flere streamingtjenester, fx. Netflix. I denne artikel vil vi derfor kigge nærmere på de bedste julefilm på Netflix, som kan ses af hele familien og som virkelig giver julestemningen et boost.

Her kommer vores bud på de bedste julefilm på Netflix i tilfældig rækkefølge.

1. Alene hjemme

Instruktør: Chris Columbus
Skuespillere: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern
Karakter på IMDB: 7,5/10

Når man taler om julefilm der efterhånden har udviklet sig til en rigtig klassiker, kommer man ikke udenom Alene hjemme. Det er absolut en af mine egne favoritter, og selvom jeg efterhånden har set filmen en del gange, er det ikke rigtig jul før jeg har set den.

I filmen følger vi Kevin, som ved et uheld bliver glemt derhjemme ved juletid, mens resten af familien tager på ferie i Paris. Et par kluntede indbrudstyve har imidlertid kig på huset, og har planlagt at begå indbrug mens familien er væk. Dette opdager Kevin hurtigt, og det bliver nu han vigtigste opgave at forsvare sig mod indbrudstyvene. Dette kommer der en række sjove episoder ud af.

Filmen er efterhånden 26 år gammel, og du har sikkert set filmen før og kan gengive samtlige replikker linje for linje. Alligevel mener jeg ikke, at en filmaften her i juletiden er vellykket uden Alene hjemme på skærmen. Filmen der gjorde Macaulay Culkin til en af  de største barnestjerner nogensinde, er efter min mening, en af de bedste julefilm på Netflix.

2. Fars fede juleferie

Instruktør: Jeremiah Chechik
Skuespillere: Chevy Chase, Beverly D’Angelo, Juliette Lewis
Karakter på IMDB: 7,6/10

Fars fede juleferie er endnu en klassisk julefilm som blev udgivet første gang i 1989. Filmen er den tredje film i rækken om Griswold familiens uheldige ferieoplevelser. Filmserien er instrueret af Jeremiah Chechik, og denne film har igen hevy Chase og Beverly D’Angelo i rollerne som Clark og Ellen Griswold. Juliette Lewis og Johnny Galecki optræder denne gang som henholdsvis Audrey og Rusty.

I Fars fede juleferie har Clark besluttet, at hele familien skal have hyggelig og traditionel jul sammen. Derfor inviterer Clark hele familien til at holde jul i deres hus, herunder hans forældre, hans svigerforældre, hans onkel Lewis, hans senile tante Bethany og hans fætter Eddie. Clark har samtidig planlagt en overraskelse for familien; en swimmingpool, som skal betales med hans julebonus fra chefen (Brian Doyle-Murray). Som det kan forventes, hvis man har set de tidligere film i serien, går alt selvfølgelig gruende galt.

Er du til plat humor og pinlige oplevelser, så er Fars fede juleferie bestemt en af de bedste julefilm på Netflix, hvor du i øvrigt også finder Fars fede ferie.

3. Miraklet på Manhattan

Instruktør: Les Mayfield
Skuespillere: Richard Attenborough, Elizabeth Perkins, Dylan McDermott
Karakter på IMDB: 6,4/10

Miraklet på Manhattan er også en rigtig klassiker når vi taler om julefilm, og du finder både den originale udgave fra 1947 samt genindspilningen fra 1994 på Netflix i Danmark. Genindspilningen fra 1994 er nok den film der appellerer til de fleste, og anbefales derfor hvis hele familien skal se filmen. Der er kun få ændringer i forhold til den originale udgave, men er du ægte film-nørd, skal du dog også se denne, hvis du ikke allerede har det.

I filmen følger vi Dorey Walker og hendes unge datter Susan, som begge ikke rigtigt tror på julens ånd. Dorey arbejder i stormagasinet Macy´s og er ansvarlig for at ansætte julemænd, herunder en gammel mand ved navn Kriss Kringle (Richard Attenborough). Han gør et bemærkelsesværdigt godt stykke arbejde som julemand i stormagasinet, og afslører hurtigt, at han rent faktisk tror at han er julemand. Myndighederne truer derfor med at placere den gamle mand på en sindsygeanstalt, men en ung advokat kommer til hans forsvar.

I mellemtiden bliver Dorey og Susan’s tro på julens ånd stærkere og stærkere, og Miraklet på Manhattan er en meget rørende historie om, hvordan de ender med at forsvare en mand de de lige har mødt. Miraklet på Manhattan er en af de bedste julefilm der nogensinde er lavet. Hvorvidt du foretrækker den originale udgave eller genindspilningen, er svært at komme med at bud på. Jeg anbefaler derfor, at du ser dem begge!

4. White Christmas

Instruktør: Michael Curtiz
Skuespillere: Bing Crosby, Danny Kaye, Rosemary Clooney, Vera-Ellen
Karakter på IMDB: 7,6/10

White Christmas er efterfølgeren til filmen Holiday Inn fra 1942, og er også inspireret af denne. Hvis du ikke kender til denne film, så følger vi i filmen Bob Wallace og Phil Davis, to veteraner fra 2. Verdenskrig, som rejser til et resort i Vermont for at holde ferie.

Da de finder ud af at resortet skal lukke, fordi de ikke kan betale deres regninger, slår Bob og Phil sig sammen med de to søstre, Betty (Rosemary Clooney) og Judy (Vera-Ellen). De beslutter sig for at lave en musical for at redde resortet fra at lukke.

Hvis du har bedsteforældrene på besøg i julen, så er White Christmas helt sikkert et populært valg, hvis der skal hygges med en god julefilm på Netflix.

5. Jul i Bakkekøbing

Instruktør: Rasmus A. Sivertsen
Skuespillere: Kari Ann Grønsund, Trond Høvik, Trond Brænne
Karakter på IMDB: 7,0/10

I Jul i Bakkekøbing følger vi igen de populære figurer, Solan, Ludvig og Reodor Felgen, skabt af Kjell Aukrust og også kendt fra Bjergkøbing Grand Prix. Jul i Bakkekøbing er en stop-motion dukkefilm baseret på bogen Solan og Ludvigs jul af Harald Sommerin Simonnæs.

Julen nærmer sig i den lille by Bakkekøbing, men der mangler en vigtig ting: sne! Redaktøren på Flåklypa Tidende, Frimand Pløsen, har lovet byen sne. Desværre lader den vente på sig, og derfor sættes opfinderen Reodor Felgen på sagen. Han er heldigvis ikke svær at overtale, og indvilliger hurtigt i at bygge verdens kraftigste snemaskine. Men midt i det hele forsvinder Reodor, og efterfølgende forsvinder også snemaskinen. Dermed må Solan og Ludvig gøre klar til julen alene, og pludselig er der mere sne i Bakkekøbing end godt er.

Jul i Bakkekøbing kan naturligvis ses med danske stemmer på Netflix. Stemmerne leveres af Claus Bue, Lars Ranthe og Lasse Lunderskov, og gør sammen med det fantastiske univers denne film til en charmerende og humoristisk familiefilm. Kunne du lide Bjergkøbing Grand Prix, og leder du efter en julefilm som også de mindste vil synes om, så er Jul i Bakkekøbing en af de bedste julefilm på Nexflix.

6. Polarekspressen

Instruktør: Robert Zemeckis
Skuespillere: Tom Hanks, Chris Coppola, Michael Jeter
Karakter på IMDB: 6,6/10

Polarekspressen er baseret på en novelle af samme navn, og er historien om et barn, som er ved at opgive sin tro på, at julemanden findes. En nat da drengen ligger i sengen, stopper et magisk tog foran hans hus, og selvom drengen forinden var blevet advaret om ikke at forlade deres hus ved midnat med mistænkelige fremmede, stiger drengen ombord på toget.

Om bord på toget er en utålmodig konduktør (Tom Hanks), og det viser dig hurtigt at toget er et eksprestog på vej til Nordpolen. Om bord på toget er hovedpersonen Billy, samt andre heldige børn der har det tilfælles, at de skal til Nordpolen for at besøge julemanden. Undervejs på turen lærer lærer vores hovedperson blandt andet om venskab, tapperhed, og julens ånd. Er du til animationsfilm, så er denne film absolut en af de bedste julefilm på Netflix. Den kan i øvrigt også ses med dansk tale.

7. A Christmas Carol

Instruktør: Robert Zemeckis
Skuespillere: Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth
Karakter på IMDB: 6,8/10

A Christmas Carol er baseret på en fortælling af Charles Dickens og foregår i det victorianske England. Det er en historie om en nedbrudt mand, hvis rigdom er blevet hans eneste lidenskab i livet. Som ung, havde Ebenezer Scrooge (Jim Carrey), både kærlighed og familie i sit liv. Men efter mange tilbageslag, mistede han lysten til at være en del af samfundet, en del af en familie og til at være et omsorgsfuldt menneske.

En ensom og kold juleaften går han i seng, hvorefter han får besøg af fire spøgelser: hans gamle forretningspartner,  the Ghost of Christmas Past, the Ghost of Christmas Present og the Ghost of Christmas Future. Efter et øjenåbnende eventyr, rejser gennem tid og erindringer samt et skræmmende besøg i hans potentielle fremtid, indser Scrooge sine fejl. Da han vågner op julemorgen er han en ny mand, fuld af liv, kærlighed og en lyst til at dele sin rigdom med de mennesker han har i sit liv.

Dette var vores bud på de bedste julefilm på Netflix, der kan ses af hele familien. Der tilføjes løbende nye film på Netflix, ligesom der også fjernes enkelte film, så udvalget kan hurtigt ændre sig. Mangler du nogle gode serier at fordrive tiden med, når hverdagen melder sig til januar, så tag et kig på vores liste over de bedste serier på Netflix.

Tilbage er der bare at ønske en rigtig god jul!

 


Om forfatteren

Brian Andersen

er en af initiativtagerne til E-magazine, idet han synes der mangler et alternativ til de etablerede medier. Brian interesser sig primært for ny teknologi, herunder mobiltelefoner, TV samt gadgets i alle former. Han interesserer sig også for film, og nogle vil måske ligefrem mene, at han er lidt af en nørd.Back to Top ↑