Ferie i Barcelona

Skrevet 23. august 2016 af Bo Andersen

Ferie i Barcelona – Stor rejseguide

Denne artikel henvender sig til dem, som overvejer eller planlægger en ferie til Barcelona i Spanien. Artiklen beskriver således seværdigheder i Barcelona samt giver dig nyttig praktisk information i forbindelse med rejsen, inklusiv billige hoteller i Barcelona samt flybilletter til Barcelona.

Introduktion

Barcelona er et populæt feriested, og mange danskere holder hvert år ferie i Barcelona. Beliggende i Catalonien i det nordøstlige Spanien helt ud til Middelhavet, ligger Barcelona som er Spaniens næststørste by efter Madrid. Byen har 1,6 millioner indbyggere eksl. forstæder. Byen er blandt andet kendt for sin arkitektur som er stærkt præget af den verdensberømte arkitekt Antoni Gaudí. Arkitektonisk har byen unikke historiske karaktertræk, men er samtidig meget moderne og velholdt. Barcelona er rig på kultur, både i form af historie, men også fordi det er en aktiv by hvor eksempelvis cykling og skateboarding er meget populært. Derudover er byen hjemsted for det verdensberømte fodboldhold FC Barcelona, og Barcelona var i 1992 vært ved de Olympiske Lege. Mode er også et fremtrædende kendetegn, og det siges, at byen er en af verdens vigtigste modebyer.

Barcelona har desuden stor aktivitet på dets havne i form af både cruise skibe samt container transport, hvorfor der er megen aktivitet i forhold til turisme såvel som økonomi. I forhold til valuta, så bruges der i Spanien Euro (EUR).

Flybillet til Barcelona

Den nemmeste og hurtigste måde at komme på ferie i Barcelona på er med en flybillet i hånden, da der er gode forbindelser fra Danmark. En oversigt over de bedste muligheder kan ses i tabellen nedenfor. Bemærk venligst, at tilgængelighed kan afvige afhængig af sæson.

Fra Via Flyselskab Link
København (CPH) Norwegian Læs mere
København (CPH) Vueling Airlines Læs mere
København (CPH) SAS Læs mere
København (CPH) Iberia Læs mere
Aalborg (AAL) Vueling Airlines Læs mere
Aalborg (AAL) København (CPH) Norwegian Læs mere
Aalborg (AAL) Amsterdam (AMS) KLM Læs mere
Aalborg (AAL) Frankfurt (FRA) Lufthansa Læs mere
Billund (BLL) Frankfurt (FRA) Lufthansa Læs mere
Billund (BLL) Amsterdam (AMS) KLM Læs mere
Billund (BLL) Paris (CDG) Air France Læs mere

Hotel i Barcelona

Turister har typisk et ønske om at bo i hjertet af den by de besøger, dette gør sig sikkert også gældende når du skal på ferie i Barcelona. Barcelona har som alle andre storbyer et stort udvalg af hoteller i og omkring centrum i flere prisklasser. Generelt gør det sig gældende, at jo længere et hotel er fra centrum, jo lavere er prisen. Således kan det ofte være en god idé at finde et hotel lidt udenfor centrum, da der kan være mange penge at spare. Nedenfor gives forslag til hoteller i Barcelona til forskellige målgrupper. Bemærk venligst, at priserne blandt andet afhænger af sæson, dag på ugen og tilgængelighed, hvorfor de angivne priser er estimater.

Book hoteller i Barcelona med prisgaranti her!

Vincci Maritimo

Vincci Maritimo hotellet er placeret nord-øst for centrum i Sant Martí distriktet. Det tætteste metro stop, Selva de Mar, er to minutters gang fra hotellet, og derfra går der med få minutters mellemrum metro direkte til centrum, hvilket tager ca. 15 minutter. Prisen per overnatning er afspejlet i hotellets beliggenhed, hvorfor det sagtens kan betale sig at bosætte sig udenfor centrum og benytte offentlig transport dagligt. Bestiller man i god tid, er det muligt at overnatte for helt ned til ca. 500 kr. per nat, såfremt det ikke er i weekender. En ferie i Barcelona behøver derfor ikke at koste en formue. Undertegnede har selv boet på Vincci Maritimo i en uge, og kan varmt anbefale det; beliggenheden kan virke som værende uhensigtsmæssig, men i praksis er det intet problem at benytte metroen. Der er afgange ca. hvert andet minut, hvilket er meget bekvemt. Fra hotellet tager man metro L4 mod Trinitat Nova og stiger af på Urquinaona, hvilket er få hundrede meter væk fra Placa de Catalunya som er hjertet af Barcelona. Fra centrum til hotellet tages metro L4 mod La Pau, hvor man stiger af på Selva de Mar.

Hotellet ligger blot 500 meter fra Mar Bella stranden og 100 meter fra shopping centret Diagonal Mar. Her findes mange butikker samt et stort supermarked, hvor man med fordel kan handle ind. Værelserne på hotellet er udstyret med en minibar (et lille køleskab), hvor man kan opbevare lidt madvarer. Det er også nemt at finde morgenmad i shopping centret, såfremt dette ikke er inkluderet i hotelopholdet.

Vincci Maritimo har Wi-Fi til fri benyttelse i hotellets lounge; kodeord udleveres ved receptionen. Hvis ens værelse er forholdsvist tæt på receptionen, kan man benytte det trådlæse netværk herfra. Det skal dog bemærkes, at internettet til tider er ustabilt, men det fungerer fint til at finde praktiske informationer. Er værelset ikke i rækkevidde af netværket, kan man tilkøbe internet på værelset, hvilket dog koster hele 26 euro (~195 DKK) per dag! Dog vil internet adgang i loungen være tilstrækkeligt for de fleste, der blot skal bruge det til at finde praktiske informationer med.

Hotellet tilbyder room service indtil kl. 23.00. I forhold til mange andre hoteller, er priserne lave, og kvaliteten høj. Personalet er venlige, værelserne er renlige med daglig rengøring, og toiletartikler (bodylotion, bodyshampoo og shampoo) er gratis.

Et ophold på Vincci Maritimo er for de, der ønsker en lidt billigere ferie i Barcelona, og ønsker at spare penge ved at overnatte lidt udenfor centrum og bruge 15 minutter på at komme ind til hjertet af Barcelona. Dog er hotellet af en rigtig høj standard, og et ophold på så godt et hotel er sjældent til så lav en pris. Et tilsvarende hotel helt i centrum koster således væsentligt mere per overnatning. Prisen kan som sagt findes helt ned til ca. 500 kr.

Se flere billige hoteller i Barcelona og book med prisgaranti her!

Hotel Barcelona Universal

Hotel Barcelona Universal ligger i hjertet af Barcelona. I nærheden er Boqueria Marked, som er et stort marked, hvor man kan købe diverse madvarer, dog primært frugt og kød. Markedet findes på den berømte gade La Rambla, hvilket ligger få blokke væk, og som dermed er indenfor gåafstand fra hotellet. La Rambla udmunder fra Placa de Catalunya, som er det mest centrale punkt i Barcelona, og blandt andet er der, hvor turistbusser samt busser til lufthavnen afgår. Dette hotel er således for de, som vil bo meget centralt. Tæt på hotellet er også Montjuïc, som er en bakke, hvor der blev afholdt de Olympiske Lege i 1992. Det er således her, man finder det olympiske stadion, samt en fænomenal udsigt over Barcelona.

Hotellets 167 værelser er udstyret med aircondition og der er gratis adgang til trådløst internet. Badeværelserne har badekar – perfekt til at slappe af i, efter en oplevelsesrig dag i Barcelona. Faciliteter på hotellet inkluderer desuden en udendørs pool og et fitnessrum. Hotellet har egen restaurant samt café og lounge.

Lige udenfor hotellet er der to metro stop hvorfra to metro linjer betjenes: L2 og L3. Metro L2 mod Badalona Pompeu Fabra kan med fordel benyttes. Stiger man af på Passeig de Grácia, er man i absolut centrum af Barcelona, da stoppet ligger lige ved siden af Placa de Catalunya, hvorfra La Rambla udmunder. Fortsætter man til stoppet Sagrada Família, kan man opleve den verdensberømte kirke af samme navn.

Hvis man vil benytte offentlig transport fra lufthavnen, kan man tage lufthavnsbussen (aerobus) A1 eller A2 til Placa Espanya, hvorfra man enten kan tage en taxa eller benytte metro L3 mod Trinitat Nova fra stoppet Tarragona som ligger i nærheden af Placa Espanya. Når man stiger af ved stoppet Paral-lel, vil man se, at hotellet findes et stenkast fra udgangen.

Prisen for en overnatning er set til ca. 675 kr. på hverdage, men en gennemsnitlig pris på ca. 800 kr. per overnatning bør forventes.

Se flere billige hoteller i Barcelona og book med prisgaranti her!

Transport på ferie i Barcelona

Barcelona har rigtig god offentlig transport som kan benyttes til at nå frem til de fleste steder i byen. Ved at undersøge mulighederne på forhånd, får du mere ud af din rejse til Barcelona. Offentlig transport, taxa, leje af bil, m.m., beskrives i de efterfølgende afsnit.

Fra lufthavnen til centrum

Den nærmeste lufthavn er Barcelona El Prat Airport som ligger 12 km sydvest for centrum, og er den, som langt de fleste vil rejse til. Fra lufthavnen er der rigtig gode transportmuligheder til centrum. Der kører ekspres busser mellem kl. 06:00 og 01:00 direkte mellem lufthavnens terminaler og centrum ved Placa de Catalunya, med stop ved Placa de Espanya. Pånær de tidligere morgentimer og sene aftentimer, kører busserne henholdsvist hvert 5. og 10. minut for terminal 1 og 2. Der kører således to forskellige buslinjer; A1 og A2, som kører mellem Placa de Catalunya (centrum) og henholdsvis terminal 1 og 2. Turen tager cirka 25 minutter og koster ved denne artikels udgivelse €5,75 (~43 DKK) per person. Busserne hedder “aerobus” og har hylder til baggage. Billetter kan købes kontant ved chaufføren eller i billetautomater (i lufthavnen). Både bus A1 og A2 kører til Placa de Catalunya, hvilket er det mest centrale punkt i Barcelona. Herfra er der rige muligheder for videre transport med offentlige transportmidler.

Der er selvfølgelig også mulighed for at tage en taxa fra lufthavnen, hvilket dog er en mere omkostelig affære som beløber sig i cirka €25 (~186 DKK) fra terminal 2 og tager cirka 20 minutter – altså blot cirka fem minutter hurtigere end med bus. Fra terminal 2 er prisen cirka €30 (~223 DKK) og rejsetiden er cirka 25 minutter. Rejser man som en gruppe, bliver prisen per person selvfølgelig lavere.

Der er dog også andre muligheder i form af andre bus- samt togforbindelser. Disse forbindelser er ofte billigere, men kan betyde længere transporttid og/eller færre frekvenser. Undertegnede kan varmt anbefale at benytte den såkaldte “aerobus” og dermed få en nem og god start på ferien i Barcelona.

Offentlig transport (metro)

Selvom der både er sporvogne og busser i Barcelona, vil fokus her være på metro, da det er den nemmeste form for transport at benytte som turist. Barcelona har et særdeles godt netværk af metro forbindelser som dækker de fleste områder af byen og som består af otte linjer. Hovedparten af disse forbinder centrum (området nær Placa de Catalunya) med andre dele af byen. Metro systemet er moderne og nemt at benytte. Der er afgange cirka hvert andet minut på hverdage i dagstimerne og om morgenen, og cirka hvert femte minut om aftenen. Det er således ikke nødvendigt at have en køreplan i lommen.

Se kort over metro forbindelser og anden transport

I forhold til billetter, så er der en del muligheder, både hvad angår billet typer og køb af disse. En kontantbillet koster €2 (ca. 15 kr.), og gælder indenfor et tidsrum – inklusiv skifte af transportmiddel. Hvis man rejser mere end fem gange, så kan det bedre betale sig at købe et såkaldt T10 kort, hvilket er et 10-turs kort, som i princippet svarer til et klippekort som vi kender det i Danmark. Per dags dato koster et T10 kort €9,80 (ca. 75 kr.), så ved 10 rejser, sparer man hele €10,20, plus besværet ved at købe enkeltbilletter hver gang. Det er også muligt at dele et kort, således at to personer hver kan rejse fem gange med samme kort. T10 kort kan også bruges til busser, sporvogne, osv. T10 kort kan købes i billetautomaterne ved alle metro stops. Ved automaterne kan man betale med kontanter såvel som med kreditkort (Visa, MasterCard, m.fl.). Køber man et T10 kort, skal man vælge antal zoner. På væggen ved billetautomaterne finder man et kort hvor zonerne er angivet. Zone 1 er området omkring centrum. Er man i tvivl, er der ved nogle metro stops personale man kan spørge, og ellers kan man spørge ved turist informationen ved Placa de Catalunya eller i receptionen på hotellet (brug eventuelt en kontantbillet første gang, hvis du er i tvivl).

Barcelona Card

Skal du bruge offentlig transport mere end hvor det kan betale sig at købe et T10 kort, så er et såkaldt Barcelona Card en mulighed. Udover at være bekvemmeligt, så giver kortet ubegrænset adgang til offentlig transport i zone 1 i Barcelona. Dette dækker over metro, busser, sporvogne og tog. Zone 1 dækker over hele centrum og områder med de primære attraktioner. Derudover gives der rabatter på populære turistattraktioner samt restauranter. Nogle attraktioner er endda gratis, hvis man har et Barcelona Card. Listen over de konkrete attraktioner varierer, men den opdaterede liste vil være tilgængelig ved modtagelse af kortet.

Med et Barcelona Card kan der også rejses gratis til og fra lufthavnen via RENFE tog eller TMB bus. Bemærk, at den såkaldte Aerobus ikke er inkluderet. Herudover vil man også modtage rabat på souvenirs købt i butikken ved Placa de Catalunya turistinformation. Ydermere får man også rabat på teater og musikalske forestillinger.

Et Barcelona Card er således ideelt for dem, som virkelig ønsker at få det meste ud af rejsen til Barcelona ved at opleve byen og dens seværdigheder. Man bør således overveje, om det kan betale sig; det afhænger meget af, om man besøger de attraktioner man får rabat til, og hvor meget man bruger den offentlige transport. Et kort er gyldigt i mellem 2 og 5 dage, alt afhængig af hvad man vælger, når man køber kortet. Dette påvirker selvfølgelig også prisen. Kortet kan forudbestilles på internettet eller købe det i centrum på turistkontorer. Vælger du at forudbestille kortet på internettet, kan det hentes på turistkontoret i lufthavnen. Husk at medbringer den nødvendige dokumentation.

Taxa

Selvom det er billigere at køre i taxa i Barcelona end i Danmark, er det dog dyrere end i mange andre sydeuropæiske byer. En tur på 15 minutter koster således cirka €10,00, svarende til cirka 75 kr. Således kan det hurtigt blive dyrt at transportere sig rundt i byen uden at bruge offentlig transport såsom metro. Dog gør det sig selvfølgelig gældende, at jo flere man kører sammen, jo lavere bliver prisen. I de fleste tilfælde vil det dog være langt billigere at benytte metroen. Taxaerne er sorte og gule, og er således nemme at genkende. At benytte taxa er ikke særlig praktisk i centrum, da mange gader er smalle og blokerede for trafik.

Leje af bil

Såfremt du ønsker at leje en bil under dit ophold i Barcelona, så tilbyder EuropcarHertz og Avis biludlejning direkte i lufthavnen. Bestilling kan gøres direkte på deres respektive hjemmesider. Bemærk venligst, at det absolutte centrum af Barcelona ikke er let fremkommeligt for biler, hvorfor man som minimum vil være nødsaget til at parkere bilen for derefter at gå i et stykke tid for at komme ind til centrum. Nemmere er dog nok at parkere længere fra centrum og tage metroen det sidste stykke vej ind til centrum. Generelt er der ikke behov for bil hvis man vil holde sig indenfor Barcelona, men vil man ud og se omegnen, kan det bestemt være nyttigt at have adgang til en bil.

Transport til seværdigheder

Selvom de fleste seværdigheder er indenfor rækkevidde med metro, vil det for de fleste være mere bekvemt at bruge en turistbus – en såkaldt Hop On, Hop Off bus. Disse busser kører rundt til de vigtigste attraktioner i Barcelona fordelt på tre forskellige buslinjer; rød, blå og grøn, hvor den grønne opereres fra april til oktober. Køber man en billet til disse busser, kan man på en eller flere dage (man kan vælge antal dage, når man køber billetten) stige af og på disse busser som man ønsker. Når bussen fx ankommer til en attraktion, stiger man af og bliver så længe man har lyst, og når man er færdig, stiger man blot på den næste ankommende bus. Så behøver man ikke at finde ud af, hvordan man kommer fra den ene attraktion til den anden med offentlig transport. Undertegnede kan i hvert fald varmt anbefale at benytte denne mulighed.

En billet koster per dags dato 26 euro (ca. 195 kr.) per voksen for én dag. For at få en dag ekstra, skal man blot betale 8 euro mere. Undertegnedes personlige erfaring er, at én dag er for lidt til at opleve alle seværdighederne, så de fleste vil kunne få nytte af en billet der er gældende i to dage. Det kommer dog an på årstiden og hvorvidt den grønne linje også er åben. Køber man en enkeltdagsbillet, kan man dog “opgradere” billetten i turist informationen på Placa de Catalunya, så hvis man vil være sikker, så kan man nøjes med at købe en billet der er gældende i én dag.

I busserne udleveres et kort af ruterne og et headset, således at man bliver guidet igennem byen og attraktionerne af en turistguide. Man kan selv vælge sprog, og blandt andet engelsk, spansk, fransk og tysk er tilgængeligt. Mange af seværdighederne som disse busser kører til beskrives i det næste afsnit.

Se en detaljeret liste over stoppesteder og andre informationer.

Seværdigheder

I de følgende afsnit beskrives nogle af Barcelonas vigtigste seværdigheder samt hvordan man ved hjælp af offentlig transport kan ankomme dertil. Der er selvfølgelig mange flere seværdigheder end dem som er nævnt nedenfor, så dette skal ses som et overblik over vigtige attraktioner.

Sagrada Família

Ferie i Barcelona

Sagrada Família hedder mere formelt Templo Expiatorio de la Sagrada Familia og er en spektakulær kirke i Barcelona som er designet af den verdensberømte arkitekt Antoni Gaudí, hvis værker ses mange steder i byen. Gaudí var blandt andet meget inspireret af arkitekturen, hvilket også ses i hans arkitektur. Sagrada Família var hans mesterværk som han arbejdede på i omkring 40 år, helt indtil hans død i 1926. Kirken er en kæmpemæssig bedrift og er per dags dato stadig ikke fuldført. Arbejdet er dog stadig i gang og financieres blandt andet igennem donationer og entré fra de, som besøger kirken. Det estimeres, at byggeriet er færdig imellem 2026 og 2028. På dette tidspunkt vil kirken have hele 18 tårne, hvor det højeste vil være hele 170 meter højt. Da Gaudí blev spurgt om, hvornår kirken ville stå færdig, svarede han “Bare rolig, min klient har ikke travlt”.

Kirken er virkelig en imponerende konstruktion – også selvom den ikke er færdigbygget. Det kan helt klart anbefales at besøge den, og man kan eksempelvis finde den på den blå linje af Hop On, Hop Off turistbussen. Ellers stopper både metro L2 og L5 lige ved siden af, hvor linje L2 kan tilgås direkte fra centrum nær Placa Catalunya. Tager man L2 fra centrum, skal man tage retningen mod Badalona Pompeu Fabra.

La Rambla

Ferie i Barcelona

La Rambla er nok den mest populære gade i Barcelona. Den udmunder ved Placa Catalunya i det absolutte centrum og strækker sig 1,2 km helt ned til Port Vell havnefronten som blev bygget til de Olympiske Lege i 1992. Ved Port Vell finder man blandt andet et storcenter, en IMAX biograd, restauranter, samt verdens største akvarium. La Rambla er primært populær for turister og er særdeles befærdet. Gaden er fyldt med butikker, souvenir stande, caféer og restauranter. I nærheden af La Rambla er også det gotiske kvarter, som er centrum for den gamle bydel. Her kan man blandt andet finde kirken Santa Maria del Pi og katedralen af Santa Eulàlia.

La Rambla består teknisk set af et antal kortere gader som tilsammen udgør La Rambla. Således kaldes disse gader tilsammen Las Ramblas.

Bemærk, at fordi La Rambla er meget populær blandt turister, så bør man være særdeles opmærksom på lommetyve, da det er et populært sted at stjæle.

L’Aquàrium de Barcelona

Ferie i Barcelona

L’Aquàrium de Barcelona er Europas største akvarium. Med hele 11.000 dyr i 35 basiner fyldt med 6 millioner liter vand, er der virkelig tale om et kæmpemæssigt akvarium.  Igennem dette akvarium går en tunnel på 80 meter, så man kan se fiskene – heriblandt hajer – svømme rundt omkring sig. Dette er virkelig en unik oplevelse som ikke findes mange andre steder i verden.

L’Aquàrium de Barcelona findes ved Port Vell havnenfronten ved enden af La Rambla. Således er det oplagt at besøge stedet efter en gåtur ned langs La Rambla. Hop On, Hop Off turistbussen stopper også ved Port Vell på den røde linje, hvilket også er en idéel mulighed for at besøge attraktionen. Port Vell er i gåafstand fra centrum (eksempelvis Placa de Catalunya), men man kan også stige på metro L4 mod La Pau og stige af ved Barceloneta stoppestedet. Fra Placa de Catalunya kan man med få minutters gang stige på L4 på enten Passeig de Gràcia eller Urquinaona.

Det gotiske kvarter

Ferie i Barcelona

Det gotiske kvarter i Barcelona er en unik oplevelse af gamle bygninger helt tilbage fra da romerne herskede i byen kombineret med relativt nye bygninger. Man kan finde bygninger fra helt tilbage i middelalderen. Området udgør den gamle by i Barcelona, og er fyldt med små og smalle gader som ofte munder ud i en åben plads. Store dele af området er lukket for normal traffik, hvilket gør kvarteret endnu hyggeligere.

Kvarteret ligger tæt ved La Rambla, hvorfor det er meget tilgængeligt. Fra La Rambla kan man finde Placa Reial pladsen som er en del af det gotiske kvarter. Denne plads er meget berømt for sine caféer og restauranter, samt natteliv.

Fordi kvarteret er så tæt på La Rambla, hvilket er i det absolutte centrum, er det også nemt at komme til og fra området.  Benytter man Hop On, Hop Off turistbussen, stopper busserne på den røde linje i kvarteret på sidste stop før Placa de Catalunya.

Ferie i Barcelona

Alternativt er der masser af metro stoppesteder i området. Hvis man tager til Placa de Catalunya eller La Rambla, så er man i gåafstand til kvarteret.

Det gotiske kvarter byder blandt andet på den store og smukke katedral Santa Eulàlia (se billede til højre) og Santa Maria del Pi kirken. Førstnævnte er imponerende både inden- og udendørs; katedralen har et lille udendørsareal, hvor en flok gæs holder til.

 

 

 

Montjuïc

Montjuïc

Montjuïc er en bakke i Barcelona hvorfra man kan opleve et fantastisk panorama udsyn over hele byen. Bakken er let tilgængelig med rulletrapper og veje. Området er især kendt for at afholde de Olympiske Lege i 1992, hvorfor det olympiske stadion er en populær turistattraktion. Montjuïc var ydermere stedet, hvor det populære sportsstævne X Games blev afholdt i 2013. På bakken kan man også opleve de catelanske nationale museum for kunst, Museu Nacional d’Art de Catalunya (forkortes MNAC).

Som nævnt er bakken let tilgængelig. Benytter man således Hop On, Hop Off turistbussen, vil den røde linje køre forbi attraktionerne på Montjuïc. Derudover kan med metro linje L2 og L3 ankomme ved foden af bakken hvis man stiger af på Paral-lel stoppestedet. På grund af rulletrapper er det intet problem at komme til toppen til fods.

Santa Maria del Mar

Ferie i Barcelona

Santa Maria del Mar er en bemærkelsesværdig kirke der stammer helt tilbage fra 1329 og som stod færdigbygget i 1383. Kirken ligger inde midt i byen og er omgivet af hyggelige smalle gader, og der findes hyggelige caféer og restauranter i området. I området er også havnefronten samt byens zoologiske have.

Kirken er utroligt imponerende, og først når man står i kirken kan man virkelig fornemme, hvor stor og høj bygningen er. Denne følelse opnås ikke ved at se billeder af kirken, så det kan virkelig anbefales at besøge den – især fordi det er gratis.

Kirken ligger vest for Placa de Catalunya og er indenfor gåafstand herfra. Med metro kan man med fordel stige af på stoppestedet Jaime l med linje L4, såfremt man ønsker at minimere afstanden.

La Barceloneta

Ferie i Barcelona

La Barceloneta er et distrikt som ligger helt ud til Middelhavet, og der er således gode muligheder for at få noget sol på kroppen og badet, hvis man trænger til lidt afslapning. Det er i sig selv relativt unikt – i hvert fald i Europa – at en storby på den måde kan kombinere storby og sandstrande. Området er således primært kendt for den tilhørende sandstrand samt dets mange restauranter og natklubber. Området har sit eget metro stoppested som hedder Barceloneta og som betjenes af linje L4.

Museu Picasso

Ferie i Barcelona

Dette museum har en af verdens største samlinger af malerens Pablo Picassos værker. Samlingen består af hele 4.249 værker af en af det 20. århundredes mest betydningsfulde kunstnere. Museet åbnede i 1963 men er siden da blevet moderniseret flere gange, og er dermed en oplevelse i sig selv. Er man interesseret i kunst, bør man uden tvivl besøge Museu Picasso. Museet er let tilgængeligt da det er i gåafstand fra Placa de Catalunya (det absolutte centrum). Med metro kan man med fordel stige af på Jaume l på linje L4. Lidt længere væk ligger Arc de Triomf på linje L1 og Liceu på linje L3.

Camp Nou

Ferie i Barcelona

Camp Nou er FC Barcelonas hjemmebane og er således oplagt at besøge for fodboldfans. Stadiummet er Europas største og det 13. største i verden med plads til 99.786 tilskuere. Camp Nou har været vært for to Champions League finaler samt fodboldkonkurrencen ved de Olympiske Lege i 1992.

Med metro kan man komme i nærheden af Camp Nou med linje L3 ved at stå af på Maria Cristina eller Palau Reial. Derudover kan man benytte linje L5 og stå af på Collblanc. Den blå linje med Hop On, Hop Off turistbussen stopper også ved Camp Nou.

Tibidabo

Ferie i Barcelona

Tibidabo er med sine 512 meter det største bjerg i Serra de Collserola bjergkæden og dermed Barcelona. Fra bjerget har man et fremragende panorama udsyn over byen. På toppen finder man en telemast, byens ældste forlystelsespark, samt den katolske kirke Temple de Sagrat Cor. Mange af forlystelserne i forlystelsesparken er de originale helt tilbage fra starten af det 20. århundrede, hvorfor det er en unik oplevelse set i forhold til mange andre forlystelsesparker.

Man kan komme til toppen af Tibidabo med en togbane, bus eller bil. Togbanen, som blev bygget i 1901, var den første af sin slags i Spanien. Den blå linje på Hop On, Hop Off turistbussen stopper også i nærheden af togbanen, og der gives yderligere praktiske detaljer om, hvordan man kan komme op på bjerget.

Casa Milà

Ferie i Barcelona

Casa Milà (også kendt som La Pedrera) er en meget unik bygning på grund af dets meget usædvanlige facade. Huset blev designet af arkitekten Antoni Gaudí som også er arkitekten bag Sagrada Família og mange andre bygninger i Barcelona. Huset blev bygget mellem 1906 og 1912 og er åbent for offentligheden, hvorfor det også er muligt at bygningen indefra. Huset er primært kendt for dets unikke arkitektur, og det skaber da også meget opmærksomhed blandt turister.

Den blå linje på Hop On, Hop Off turistbussen kører forbi Casa Milà, hvilket er en oplagt mulighed for at se nærmere på huset. Derudover stopper metro L3 ved Diagonal stoppet, hvilket er få minutters gang fra huset.

Gode råd til rejsen

Før du rejser til Barcelona, er der et par ting, du bør være opmærksom på. Først og fremmest siges det af mange, at der blive stjålet meget i byen, hvorfor det er vigtigt at være særlig opmærksom på sine ejendele. Man bør så vidt muligt begrænse værdifulde genstande i lommer og tasker, når man færdes på gaden. Såfremt man rejser til og fra lufthavnen, kan man benytte så få lommer som muligt og sørge for, at de vender fremad. Det gør det væsentligt sværere for lommetyve at stjæle, uden at man opdager det. Derudover kan man bruge små hængelåse på lynlåse på tasker; dette er specielt brugbart, hvis man har en taske på ryggen. Vær specielt opmærksom, hvis du bliver stoppet på gaden af nogle, som spørger om vej, vil have dig til at skrive under på noget, eller lignende. Dette er ofte for at aflede din opmærksomhed. Her er det vigtigt hurtigt at gøre det klart, at du ikke er interesseret og komme videre. Under alle omstændigheder bør du være meget opmærksom på dine ejendele i sådanne situationer, og så vidt muligt stå op ad en bygning så der ikke kan være en lommetyv bag dig.

Det er også værd at bemærke, at mange af de lokale enten snakker meget dårligt engelsk eller overhovedet ikke snakker engelsk. I centrum snakker de fleste udmærket engelsk i butikker og på restauranter, men i udkanten af byen kan dette være begrænset. Medmindre du er bosat i centrum af byen, kan det være en god idé at lære de basale ord og sætninger på spansk. Med lidt tegnsprog er det dog intet problem at klare sig, så det er absolut ikke en nødvendighed, men har du tiden og lysten, så kan det blive brugbart – i hvert fald udenfor centrum.

Barcelona har en såkaldt “turist afgift”. Turister der overnætter på hoteller vil således blive opkrævet 1,25 euro per person per dag. Dette beløb vil typisk blive opkrævet ved afrejse fra hotellet (check ud), men kan også blive opkræves ved check in, selvom dette typisk ikke er tilfældet. Bor man to personer på hotel i en uge, skal man således betale 17,5 euro, hvilket svarer til ca. 130 DKK.

Derudover er det værd at bemærke, at det i Spanien er langt mere udbredt at bruge drikkepenge end i Danmark. Det er derfor en god idé at give lidt drikkepenge når man eksempelvis spiser på restaurant. 7-10% i drikkepenge er tilsyneladende en normal sats.

Kommer du i tvivl om noget under din rejse til Barcelona, er der altid hjælp at hente ved turist informationen på Placa de Catalunya. Dette findes ved at gå ned af en trappe som kan findes lige ved siden af, hvor busserne til lufhavnen (Aerobus) ankommer og kører fra.

Konklusion

Barcelona er en særdeles flot og spændende by med mange af attraktioner der er værd at besøge. Byen består af en blanding af ny og moderne arkitektur samt gamle bygninger fra det gamle Barcelona som bevarer byens identitet og historie. Undertegnede er ikke i tvivl om, at Barcelona er en af Europas smukkeste byer – og kombinationen af storby og strand er fantastisk.

Rent praktisk er byen særdeles nem at finde rundt i, og den offentlige transport er rigtig god. Prisniveauet for overnatninger på hotel er fornuftigt, og de generelle priser er overordnet set lidt lavere end i Danmark.

Til sidst er der ikke andet at sige end at ønske dig en rigtig god rejse – og husk at passe på dine ejendele!


Om forfatteren

Bo Andersen

er en af initiativtagerne til E-magazine, da han er lidt af en iværksætter med trang til at skabe noget nyt. Han interesserer sig primært for IT og udvikler til daglig hjemmesider og har mange års erfaring i IT branchen. Derudover rejser han Europa tyndt da han elsker at opleve nye steder og kulturer.Back to Top ↑